Catering dla firm

Czy catering dla firm opłaca się zamawiać dla pracowników? Pewnie większość pracodawców się nad tym głowi, wszystko zależy od możliwości finansowych i budżetu jakim dysponuje dany właściciel firmy, jest to na pewno dobry sposób na dostarczenie swoim pracownikom odpowiednich sił i zapału do pracy. Będzie to dla pracowników miłe zaskoczenie jeśli szef poinformuje, że dzięki niemu będziemy mogli spożywać ciepły posiłek w trakcie pracy, jest to szczególnie ważne gdy firma zajmuje się budowlanką lub innymi tego typu rzeczami i pracują na dworze, bez względu na pogodę, zimą czy latem, a w szczególności zimą warunki nie sprzyjają pracy na  świeżym powietrzu, więc żadne pracownik nie pogardzi posiłkiem w trakcie swojej pracy, bo każdy chce się ogrzać i być najedzonym by móc należycie wykonywać swoje obowiązki powierzone przez pracodawcę. W ofercie cateringów dla firm znajdują się również tzw: zimne przekąski typu sałatki czy też tortille, różnego rodzaju wrapy, jest to świetny pomysł na pożywne drugie śniadanie. Firmy cateringowe wymyślając obiady na dowóz, zrobiły firmom naprawdę duże ułatwienie przez co pracodawcy nie muszą specjalnie jeździć po posiłki dla swoich pracowników tylko firma już sama je przywozi i to w dodatku ciepłe i pachnące. To, że pracodawca będzie chciał zapłacić za posiłki swoich pracowników jest to tylko kwestia jego woli, w kodeksie pracy nie jest zawarty obowiązek zapewnienia przez właściciela firmy swoim pracownikom pożywienia, jest tam tylko adnotacja o warunkach pracy, czasie pracy, należnych przerwach i o tym, że gdy są upały należy zapewnić pracownikom wodę w nieograniczonych ilościach. Ustalając z cateringiem dla firm to co każdego dnia przywiozą na obiad, warto podać sugestię co z chęcią pracownicy by zjedli zazwyczaj są to polskie przysmaki: pierogi ruskie, kotlet schabowy, pomidorowa czy rosół , zazwyczaj każdy to lubi i jest to dosyć tanie rozwiązanie. Warto wybrać catering z polecenia aby mieć pewność że posiłki będą świeże, smaczne i nie zawiodą naszych oczekiwań. Ważne, aby catering dla firm miał duże doświadczenie w organizacji tego typu posiłków, pozwoli to  na uniknięcie rozczarowań. Często taka firma zajmująca się cateringiem dla firm zajmuje się również świadczeniem usług na imprezy takie jak: bankiety firmowe, komunie, wesela, chrzciny, poprawiny, dzięki czemu ma bogate doświadczenie i dużo pomysłów jak takie imprezy zorganizować i jakie dania podać aby było smacznie. Na bankietach czy też różnego rodzaju szkoleniach są tzw: przerwy kawowe czyli jak sama nazwa wskazuje takie w których można napić się kawy, takie cateringi zwykle zajmują się całościową oprawą i kulinarną i właśnie napojami dzięki czemu sami nie musimy martwić się o zapewnienie kawy czy herbaty bo firma wszystko za nas załatwi. Mają do tego różne rodzaje kaw czy z ekspresu czy sypana albo rozpuszczalna, do tego nie może zabraknąć cukru czy mleka do kawy o to wszystko zadba właśnie wykonawca. Jeśli będziemy chcieli pogłębić ofertę możemy również zamówić dowolne ciasta np: makowiec, sernik, jabłecznik czy też ciasto z galaretką, możemy również dogadać się odnośnie owoców, które oprócz walorów smakowych będą stanowić dekorację. Na bankietach jest również opcja obiadów czy też kanapek w przerwach. Jeśli chodzi o obiady na bankietach czy szkoleniach zazwyczaj są one w formie stołu szwedzkiego tak aby każdy mógł sobie wybrać to na co ma ochotę. Organizator szkolenia ustalając cenę biletu bierze pod uwagę właśnie dodatkowe usługi jakimi są obiad, kawa czy ciasto. I następnie dogadując się z cateringiem, który również zapewnia dostarczenie cateringu dla firm, można ustalić korzystną cenę, wiadomo, że im więcej ludzi tym mniejszy koszt. Jest też opcja zapłacenia jakiejś kwoty ustalonej i jedzenie do tzw: woli ponieważ koszty są z góry opłacone za daną ilość ludzi a nie za poszczególne dania. Pikniki, imprezy w plenerze tym również zajmują się cateringi, które świadczą usług cateringowe dla firm, w menu imprezy plenerowej można znaleźć :żeberka w sosie, łosoś z grilla, kiełbasę, różnego rodzaju sałatki, sosy do mięs nawet smalec co jest dobrym pomysłem w plenerze bo można nim posmarować chleb i nie są do tego potrzebne sztućce. Niby proste dania a cieszą się dużą popularnością i praktycznie każdy je lubi. Zwykle występują różne rodzaje chleba, często swojskie czyli wykonywane bezpośrednio przez kucharki zatrudnione  w danej firmie dzięki czemu mamy pewność, że nie są one niczym ulepszone i nie mają w sobie chemii. Takim głównym rodzajem chleba jest chleb pszenny chociaż po piętach depcze mu też chleb razowy czy orkiszowy coraz bardziej popularne ze względu na swoje właściwości odżywcze, za jakiś czas zapewne całkiem wygryzą chleb pszenny, który jest produkowany z mąki pszennej a jest ona nie do końca zdrowa. Cateringi często zapewniają też zestawy podróżne tak, a by osoby, które nie są z miejscowości gdzie odbywa się dana impreza mogły zabrać coś na drogę by nie być głodne. Zazwyczaj jest to kanapka, jakiś owoc, woda i kawa na wynos.